Цветанов, кога ще спрем да си говорим през медиите?

На 12 юни 2012 година, СФСМВР представи резултатите от първото независимо изследване в България, целящо да се проучи мотивацията на българския полицай по отношение кариерно развитие, здравословно състояние, екипировка и оборудване, нерегламентиран натиск и извънреден труд и отпуски.

В обичайния си стил на пренебрежение и арогантност, министър Цветанов, не пропусна да спомене, че не е наясно с това по каква методика е направено социологическото проучване на СФСМВР .

Няколко месеца преди пресконференцията, представителите на Министерството бяха информирани за нашите намерения и нашата методика, като тогава се опитаха да ни спрат, казвайки, че не сме регистрирани като администратор на лични данни. Не искаме да коментираме некомпетентността на нашите управници, относно случаите, в които се налага такава регистрация, но можем да ги уверим, че и в това отношение сме перфектни и много преди да ни я поискат ние я имахме.

След като, не успяха да ни преборят на етап „проучване“, се опитаха да ни оборят през медиите на етап „представяне на резултатите“. Подобна постъпка е жалка и показва  за пореден път нежеланието на висшето ръководство, което взема решения и от което зависи нашия живот, да разговаря с нас и да чуе нашето мнение.

Още в края на 2011,  МВР бяха информирани за методиката, по която ще бъде направено нашето проучване. На 12 юни 2012г., те получиха копие от  него, в което е описана методиката, а именно:

„Извадката е квотна и отразява изцяло структурата на полицията по сектори (т.е. делът на секторите в извадката съвпада с този в полицията като цяло)“

Това обаче, не беше достатъчно на нашият Министър. Трябваше да се появи в медиите и да уточни, че „не знае по каква методика и как е правено изследването.“ В допълнение, за да омаловажи и неглижира мнението на всички участвали в проучването той каза, че  „в условията на криза всички изследвания, в която и да е област, биха дали подобен резултат.“ 

Министър Цветанов, ние искаме да Ви зададем само три въпроса:

1. Кога ще спрем да си говорим през медиите?

2. До кога ще неглижирате синдикат, който представлява повече от 7 000 от вашите служители?

3. Кога ще кажете на всичките 585 човека, участвали в изследването, че тяхното мнение е незначително и  няма значение за Вас?

Едно мнение по „Цветанов, кога ще спрем да си говорим през медиите?

  1. Разбира се, че не е добре да си говорим през медиите. За съжаление това е стил не само на сегашното правителство, а на цялата политическа класа в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *