Да ти забранят протест! Или още нещо за новите методи на управляващите да налагат цензура и да ограничават свободата

След като кметът на Велико Търново попречи членовете на СФСМВР да изразят своята гражданска позиция в деня, в който се чества Независимостта на Република България, той беше последван и от кмета на Пловдив за датата 6 септември 2012г.

И ако мотивите на кмета на старопрестолния град бяха свързани с присъствието на високопоставени личности и много гости на града, то кметът на Пловдив каза, че булевардите са в ремонт и полицаите ще причинят задръстване на ключови улици, нарушавайки правата за свободно придвижване на граждани. Двамата мислеха еднакво по отношение на едно: служителите в МВР представляват заплаха за обществената сигурност и са също толкова опасни, колкото представителите на радикални формирования.

Истината е проста: властта на всички нива в Република България се страхува и се опитва да ограничи,  протестите на служителите в сектор „Сигурност”. Освен да ограничи свободното право на всеки един човек да изрази своята позиция и недоволство, налага контрол и използва всичките и налични инструменти, за да попречи на истината да придобие публичност и да бъде чута от гражданите. А, тя, истината е много проста – в момента служителите в МВР са зле заплатени, зле оборудвани и екипирани и са единствените държавни служители, които са убивани и унижавани от гражданите.

С отказите да бъдат разрешени мирни протести в дни, в които има чествания на официални празници, свързани със свободата, независимостта и обединението на нацията, представителите на властта демонстрират, че техните приоритети са разединение, създаване на зависимост, чрез легитимиране на мизерията и ограничаване на основни човешки права и свободи.

Уважаеми дами и господа управляващи, всички онези, които ще бъдат почетени за техните достойни и героични дела на 6 и на 22 септември 2012г. биха се срамували от Вас и биха избрали да живеят в България от 19 век, защото хората са били много по-свободни.

Уважаеми дами и господа, това, което показвате е страх! Страхът да се срещнете лице в лице със служителите в МВР и нежеланието Ви да чуете аргументите, които стоят зад техните искания. Страхът, че именно в града, в който е обявена Независимостта на Република България ще бъде показано лицето на съвременното робство – контролът на ресурси, възможности за развитие и забраната за провеждане на мирни протестни действия.  Страхът, че в града, в който са обединени Източна Румелия и Княжество България, ще се види как се разделят гражданите на Република България чрез противопоставяне на различни социални, икономически и професионални групи. Политика на разделение, съществуваща от много векове и доказала своя успех.

Политика, която показва, че служителите в МВР не са ценени, но са оценени. Те са оценени като незначителни и жалки, съдейки по мизерните заплати които получават и условията на труд, които имат.

Единственото оръжие, което им остана е протеста, който  беше забранен…но не за дълго!

Едно мнение по „Да ти забранят протест! Или още нещо за новите методи на управляващите да налагат цензура и да ограничават свободата

  1. Срам и позор , господа управници е да се страхувате от протестите на поставящите мирно своите искания служители на МВР , това са хората които бдят за вашето спокойствие и сигурност , хората които , пренебрегват семейството и децата си за вашия просперитет !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *