Нещо от миналото, защото не бива да забравяме!

В. „Труд“:

„…….Какво получават протестиращите след изявата си? Учтиво обяснение от министрите (сега Цветанов, а по-рано Петков и Миков), че това, което искат, не може да се случи, защото МВР няма пари. И уверение от Бойко Борисов (сега премиер, а по-рано главен секретар), че ще направи много хубави неща за тях, но по-нататък.
Край.
Край на филма, който не намира вече публика. Но животът не е кино. Чуйте един оперативен от софийско РПУ: “Имам тригодишен син, който иска да стане полицай. Като дете аз за същото си мечтаех. Но сега съм наказан с това, че се е сбъднала мечтата ми. МВР трябва да се промени така, че да мога да кажа: Браво сине, мъжки занаят си избрал. А не да мрънкам: Чака те мизерия.”

Този служител на МВР пак ще излезе на протест. Ще излязат и други негови колеги. Държат да покажат, че не са “човешки ресурс”, както кадровиците в МВР ги наричат, а хора, които задават неудобни въпроси.

Защо предизборните обещания на ГЕРБ за полицията се изпариха?

Защо МВР 30 години не се реформира така, че униформените и оперативните да станат повече от чантаджиите?

Защо ги използват за плашило за гражданите, като показват как тръшкат тоя-оня на земята?

Те са деполитизирани, защо ги вкарват в политически игри?

Чуйте пак човека от РПУ-то: “Ние докарахме ГЕРБ на власт. Над 80% от състава на МВР гласувахме за Борисов. Вярвахме, че МВР ще се промени. Вместо това виждаме, че в него, както и в цялата държавна администрация, всичко се случва стихийно, липсва програма.”

Друг от друго РПУ добавя: “А т.нар. диалог на профсъюзите ни с ръководството е само за да се отчита дейност пред обществото.”

Не е лъжа. Но на кого го казват?

“Искаме да ни чуе Европа!” – нахъсани са бунтарите.“

Едно мнение по „Нещо от миналото, защото не бива да забравяме!

  1. И синът ми имаше това желание, но как да не го разубедиш след 26г. в системата?Вярно,никога семейството ми не е оставало гладно,но винаги съм на ръба (и става все по-трудно).Редовния въпрос на децата като малки беше „Тате,имаме ли пари за да си взема…“ -отговора го знаете.За да компенсирам в почивките по цял ден съм на колене – фаянс,теракота и т.н.- като повечето от колегите (което пък не е разрешено) .Наистина с радост и надежди посрещнахме ГЕРБ- и пак сгрешихме-както винаги.Като всички правителства застанаха на власт и забравиха за полицаите – а сега и напротив говорят ни за „привилегии“ и пр. Никой не вижда ,че заплатите ни не са мърдали от 3г.,а живота поскъпна в пъти. На 90 процента от нас имуществото е собственост на някоя банка. През ден в новините се говори за бити полицаи , псуват ни и ни обиждат на всяка крачка. Говорят ми за корупция,но тя не е при нас. За толкова години в системата няма човек,който да каже че съм взел пари от него или нещо подобно- не казвам че това не съществува-но много голям процент от колегите са като мен- вършат си работата и слушат негативи по свой адрес без всякакво основание. Е след всичко това как да не разубедиш детето си в стремежа му към системата!!! ДАНО НЕЩАТА СЕ ОПРАВЯТ! ПОЗДРАВ НА ВСИЧКИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *